Kolumni: Yltiönegatiivinen on tehokas ovensulkija

2016 Antti-Jussi Larvio kolumnikuva verkko
2016 Antti-Jussi Larvio kolumnikuva verkko

Hamina on ihan mukava paikka asua ja niin on Kotkakin. Molemmista minulla on kokemusta. Ihan kaikki eivät tunnu olevan kanssani samaa mieltä näistä kahdesta satamakaupungista. Ei tarvitsekaan olla.
Silti välillä melkein tuskastuttaa, kun lukee vaikkapa Facebookin paikallisia ryhmiä tai tekstareita lehdestä. Molemmissa kaupungeissa on tietty yltiönegatiivisten joukko, joka löytää kaikesta jotain kielteistä sanottavaa tai ei ainakaan löydä mitään positiivista.

Huimaa on, että jopa Googlen tänä vuonna julkistamat yhteensä 1,2 miljardin euron investoinnit Summan palvelinkeskukseen herättivät kielteisiä ja epäileviä kommentteja. Aika yltiönegatiivinen saa kyllä olla, jos on sitä mieltä, ettei 1,2 miljardin euron investoinnista Summan entiselle tehdasalueelle ole juurikaan hyötyä seudun elinkeinoelämälle. Se, että rakentajia tulee runsaasti ulkomailta, ei tarkoita, että kyseessä ei olisi iso piristysruiske koko alueelle. Palveluja ja alihankintaa tarvitaan megaluokan rakennusvaiheessa ja sen jälkeen.

Muita yltiönegatiivisten lempiaiheita ovat tietysti muun muassa Haminan suurlippu, Kymsote, Kotkan Kantasatamahanke, koirankakka, mopopojat, väärin pysäköivät...
Kun kaivamalla kaivaa kielteistä jostain ja tieten tahtoen jättää myönteiset seikat taka-alalle, yltiönegatiivinen on tyytyväinen.

En minä mitään positiivisuuskampanjaa tälle seudulle kaipaa, mutta ehkä asioita olisi hyvä katsoa edes joskus hieman enemmän avoimin mielin.
Nykyaikana tuo negatiivisuus nimittäin leviää kulovalkean tavoin myös oman alueemme ulkopuolelle. Aktiivinen yltiönegatiivinen on tehokas ovensulkija, kun joku pohtii muuttoa Haminaan tai Kotkaan.
Kirjoittaja on Kymen Sanomien Haminan toimituksen toimittaja.

Luetuimmat