Kolumni: Nettikirppikset kiristävät hermoja

Ensin ne tuntuivat todella käteviltä, nyt ne ovat alkaneet ärsyttää.

Nettikirppiksiä löytyy joka lähtöön. Tuntuu, että nettikirppiksistä on tullut rahanahneiden myyjien basaareja ja hamstraajien paratiiseja.

Tuntuu, että nettikirppiksistä on tullut rahanahneiden myyjien basaareja ja hamstraajien paratiiseja.

Kuluneesta ja rikkinäisestä tavarasta pyydetään lähes sama hinta kuin millä sen saisi kaupasta. Rustiikkinen ja vanha tavara on trendikästä, mutta en ostaisi ruosteisia kottikärryjä 50 eurolla enkä talvitakkia, jonka myyntihinta on melkein yhtä korkea kuin uutena.

Kirpputoreilla myydään tarpeetonta tavaraa, josta halutaan päästä eroon. Tavoitteena ei ole tehdä rahaa. On tietysti mukavaa, jos muutama ropo jää vaivan palkaksi.

Ikävä tosiasia on, että käyttämättömänkin tavaran arvo laskee, kun sen kiikuttaa kaupasta ulos.

Toinen nettikirppiksissä ärsyttävä asia on tavaran myymisen hankaluus. Pari euroa maksavista lakanoista yritetään vielä tingata, ja ne pitäisi saada kotiin asti. Tai sitten tavaroita varataan ensin viikon ajan, ja sitten sovittu tapaaminen perutaan viime tingassa. Kun vihdoin tavataan, tuote ei olekaan kiva ja kauppa perutaan.

Sitten ovat vielä ne kaiken maailman yv:t, av:t ja mmm-lyhenteet ja erilaiset mitat, joita myyjän pitää tuotteistaan ottaa.

Ymmärrän, että mitat kiinnostavat ostajaa. Mutta tarvitseeko oikeasti viisi euroa maksavasta takista tietää joka ikinen millimetri ennen kuin voi tehdä ostopäätöksen? Onko hihan sisämitalla oikeasti väliä, jos kyseessä on muutaman euron ostos?

Kiitos ja anteeksi nettikirppiksille ja niiden käyttäjille. Mittani on taas täyttynyt, joten vien loput tavarani itsepalvelukirppikselle myyntiin. Siellä minun ei tarvitse mittailla, varailla tai kuljettaa tuotteita ympäri kaupunkia. Minun ei tarvitse tehdä muuta kuin käydä siivoamassa myyntipöytäni.

Kirjoittaja on Kaakon Viestinnän toimittaja.

Elina Iiskola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.