Kolumni: Enhän minä nyt valita, mutta kun naapuri hymyilee ja tiellä on koiranpaska

Kolumni: Enhän minä nyt valita, mutta kun naapuri hymyilee ja tiellä on koiranpaska

Olipa taas yö. Ensin oli liian kuuma, sitten liian kylmä. Tyyny oli väärin ja sitten naapurin koira rupesi ulvomaan. Joku kuorsasi.

Aamulla huomasin, että kahvi on loppu. Auton ikkunat olivat jäässä ja raappa katkesi. Hanskat olivat jääneet työpaikalle, pipo oli eilisestä märkä. Miksi minun elämäni on tällainen?

Hoi! Mitä tuo naapuri taas hymyilee. Hyvähän siinä on hymyillä, kun on elämässä tekemättä mitään saanut kaiken ja vielä on kesämökkikin. Ei tässä ole kuule mitään hymyn aihetta.

Miksi muuten tälle tielle ei ole saatu asfalttia? Ei hiekoitusta ja tuossa on selvästi koiranpaska. Kaupunki säästää meistä kunnollisista veronmaksajista, mutta kyllä sitä rahaa sitten syydetään pilvilinnoihin. Kuka hoitaa sitten meitä kun olemme vanhoja? Joku pilviveikkoko?

Ja entä sitten tuo mopo. Miten ne nuoret ylipäätään saa ajaa, kun vaan syljeksivät ja kääntävät kaasua. Tietysti, koska ovat varmaan sellaisista perheistä. Nykyajan äiditkin ovat niin veteliä ja puhuvat kännykkään.

Taas se päivä alkaa, joskin olen liian lihava ja liian vanha. Hyvähän tuonkin tuossa on olla laiha, kun on niin laihat luut. Ja vielä hymyilee, minullekin. Höh! Ei ole syytä hymyyn, sillä ulkomaalaiset ovat vallanneet Suomen, ja ruoka on liian kallista.

Eikä täällä banaanit kasva, aurinko paistaa muualla. Toiset ne saavat mennä kaukomaahan, mutten minä, kun ukko jurottaa ja sanoo, että maailma tuhoutuu, eikä meidän kannata lähteä mihinkään.

Ja katsos, tuossa on joku näppy. Se on selvästikin syöpä. Joo, joo, kohta minä sitten kuolen, eikä kukaan sure minua. Koirankin joutuu lahtaamaan ja sekin maksaa.

Tällaisia nämä minun päiväni ovat. Lehdessä joku Huovinen kirjoitti jostain sokeasta yrittäjästä, Jukka Jokiniemestä, artikkelin. Mies oli sanonut, että valittaminen on suomalaisten helmasynti. Mikä valittaminen? Pitäähän sitä asiasta sanoa.

Ja hyvähän siinä on kirjoitella, kun ei ole koskaan kokenut mitä elämä on. Minä sen kuitenkin tiedän. Enkös?

Kirjoittaja on Kymen Sanomien toimittaja.