Kolumni: Puhelinmyyjät soittavat aina pahaan aikaan — Lopetin tuntemattomiin numeroihin vastaamisen

Kolumni: Puhelinmyyjät soittavat aina pahaan aikaan — Lopetin tuntemattomiin numeroihin vastaamisen

Puhelinmyyjät soittivat aina pahaan aikaan, koskaan ei ollut hyvä hetki.

Kun linjan toisessa päässä on puhelinmyynnin ammattilainen, puhelun lopettaminen ripeästi mutta kohteliaasti on joskus sanalla sanoen haastavaa.

Lopetin omaan kännykkääni vastaamisen, jos numero ei ollut tuttu.

Kehittelin vastausvaihtoehtoja, treenasin strategioita, mielikuvaharjoittelin jämäkkyyttä. Silti päädyin lyömään luuria korvaan kesken toisen lauseen. Paha mielihän siitä tulee — ainakin itselle. Varmasti linjan toisessa päässäkin, jos henkinen teflon ei ole riittävän paksu.

En oppinut riittävän taitavaksi. Käytännössä lopetin omaan kännykkääni vastaamisen, jos numero ei ollut tuttu.

Muiden tuntemattomien numeroiden karttelijoiden motiiveista en tiedä. Mutta ongelmaksi asti meitä — tai nykyään heitä — ilmeisesti on. Ei poliisi muuten ennen kesän nuorisojuhlia muistuttelisi vanhempia, että olkaa tietoisia missä lapsenne liikkuvat ja vastatkaa puhelimeen, jos tuntemattomasta numerosta soitetaan.

Itseltäni ei tiettävästi mennyt tärkeitä puheluita ohi, vaikka vähältä piti -tilanteita olikin. Intuitio pelasti.

Nykyään vastaan tuntemattomiinkin numeroihin. Harvakseltaan soittavat kauppiaatkin ovat pääsääntöisesti mukavia, ripeästi pakittavia ammattilaisia, jotka ymmärtävät puhelinmarkkinointikielto-taikasanani päälle.

Säännön vahvistava poikkeus oli hän, joka henkäisi, ettei myy mitään, mutta halusi tietää asunko siinä-ja-siinä-osoitteessa, olenko omistaja vai vuokralainen, kuinka vanha on keittiöni ja saisiko sitä tulla katsomaan.

Ja lopuksi nöyrä anteeksipyyntöni sille työnantajani puhelimeen soittaneelle, jonka vastapalloon en voinut olla laukaisematta.

— Olen sieltä-ja-sieltä-ikkunafirmasta. Olemme juuri teidän alueellanne tekemässä ikkunaremontteja ja nyt olisi hyvä tarjous ja voisimme käydä paikan päällä arvioimassa uusimistarpeen...

— Voi kuule, kun tämä Kaakon Viestintä on sen verran suuri firma, etten edes tiedä, kenelle nämä ikkuna-asiat meillä kuuluvat.

Kirjoittaja on Kymen Sanomien tuottaja.

Uusimmat uutiset